Šis tinklaraštis - tai mano duoklė skrebui. Pagalvojau, kad gal ir nebus šį vietelė visai tuščia, tik su vienu įrašu.
Kaip ir rodo pavadinimas, retkarčiais aš čia šį bei tą įdėsiu, tad jei jūs sometimes užsuksite, tai tikėtina, kad quelquefois ką nors ir rasite. Jei turėsite kokių klausimų, kaip kas nors padaryta, visada labai prašom klausti.



2012-03-12

Kviečiu "ant" bulvių ir kefyro

...
Jau seniai - dar nuo vaikystėje leistų saldžių vasarų kaime pas senelius - mano vyras negali gyventi be keptų bulvių (keptuvėje, orkaitėje, su lupenomis, be lupenų ir t.t.). Pradžioje, dar tik pradėjusi draugauti, tyliai sau galvoje nusistebėdavau, kai mums atvažiavus į kaimą jo bobutė kaip skaniausią vakarienę imdavo ruošti keptas bulves, nes "Vilmantas jas labai mėgsta", o tas šypsodavosi tarsi katinas. Tuo tarpu aš nesu didelė keptų bulvių mėgėja. Tačiau dabar po tiek metų kartu, net ir man atrodytų keista, jei bent kartą per savaitę mes nekeptume bulvių. :)

Tad šis skrebukas apie kaimą, bulves ir meilę.
Ir iš meilės.


This LO portrays my husband's never ending love. The love that comes from sweet summer days spent in the village together with his grandparents. The love that seems only to grow stronger. The love for the fried potatoes.


Tradiciškai visko šiame skrebuke prikišta. Skrebuko pagrindas sudėliotas iš dviejų skirtingų popierių, darbe naudojau ir SB popierių, ir veltinį. 


Kadangi šį kartą tekstas buvo svarbiau už foto, todėl paaukojau keletą valandų, kad pasiūčiau ir prikimščiau "bulves" bei išsiuvinėčiau dalį teksto.


O kad jau teko panaudoti siūlą ir adatą,
tai sau pačiai labai netikėtai sudalyvausiu "Mainų rate", kurį šios užduoties metu globoja Živilė.

21 komentaras:

  1. skaiciau ir juokiausi kaip man tai artimai pazystama :DDD pas mus jei ner bulviu-ner ko valgyt :DD manajam tai reiskia bada :DD tad as jau ir seniai prisitaikiau, tad jam isverdu ar iskepu bulviu, o sau kokiu ryziu ar makaronu :)
    na , o apie skrebuka man jis asocijuojasi su sotumu (kaip lietuviai esam iprate) nes visko tiek daug ir viskas taip dera, primena tikra kaima ir kai vaikystej sededavom ilgose lysvese, kur galo nematyt... kasant bulves :) suvineti pavadinimai tikrai liuks atrodo, ypac bulbiu pavadinimas patiko :) na ir auksine pas tave kantrybe :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, pažįstamas dalykas, ane? Nors maniškiui bulvės prie patiekalų nebūtinos - tinka ir duona, bet va keptos bulvės kaip atskiras patiekalas yra būtinas išgyvenimui :)

      Taip, ir murzinos vasaros, ir šiaudai plaukuose, ir nertos servetėlės salione, ir koloradų vabalų rankiojimas, ir paskui bobutės keptos bulvės... Visko daaaug. :)

      Ačiū. :)

      Panaikinti
  2. Koks puikus!man labai patinka kaip laisvai po skrebuka 'ismetai' nuotraukas! as tai vis i kruva surenku :D labai patiko,kad tas pavadinimas yra skrebuko generolas!Na,vz - puikiai padirbejai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū.
      Bet dabar man praverstų išmokti surinkti visas nuotraukas į krūvą, kaip kad tu mėgsti. ;)

      Panaikinti
  3. jėtau, kaip noriu keptų bulvių su kefyru... mirtinai geras skrebukas!!! Ir nuotaikingas labai labai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Koks gausus ir turtingas skrebukas :D Pavadinimo "kimstos" raides super :D As irgi uznorejau bulviu - su lupenom :)))) niam niam :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir labai dziaugiuosi, kad prisijungei prie Mainu rato! ;)

      Panaikinti
    2. Ačiū. Aš irgi labai apsidžiaugiau, kai pamačiau, kad dar konkursinių pridavimų terminas nepraėjęs, o tai man vis kokios mintys jau post factum ateina. :)

      Panaikinti
  5. Kaip man patiko tas ilgas pavadinimas per visa skrebuka ir Tavo paaukotos valandos, kad pasiuti tas superines raides nenuejo per niek - efektas nuostabus ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū.
      Na, būčiau kokia patyrusi rankdarbiautoja, tai greičiau būčiau pasiuvusi, o dabar - viena akis į raides, kita į televizorių... :)

      Panaikinti
  6. nerealiai pagarbintos bulvės :) o jau tos raidelės apsiūtos... trūksta žodžių , tikra krapštukė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū.
      Tai jau taip, pagarbintos mūsuose tos bulvės. :) O pasikrapštymams tai kantrybės man reikėtų daugiau, oi, kaip daugiau... :)

      Panaikinti
  7. Kokios skanios bulvės :) Efektingos ... Be žodžių ...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nerealus skrebukas...spalvos toookios kaimiskos...nostalgija sukelia!
    Labai suzavejo pavadinimas 'Bulves' ar cia is dirbtino 'fleece' siusiuta? Labai daug detaliu bei siuvinejimo cia ideta...labai labai grazu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. :)
      Nesu tikra, ar dirbtinis fleece yra tas pats kas felt? Nes raidėms, kaip ir po pora nuotraukų, naudojau plono dirbtinio veltinio lapus. O gal čia tas pats - tikrai nežinau...

      Panaikinti
  9. Na tu ir šaunuolė, tikrai! Tiek kantrybės! Rezultatas stulbinantis!

    O keptos bulves keptuvej(!) su kefyru yra pasaka maistas!
    Gyvendama Anglijoj aš šios prabangos kaip kefyro turėjimo neturiu! Tad ir bulves is visai kad žalių pjaustytu keptuvej nekepu labai dažnai, ech,,,,

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. :)
      Patikėk, žinau, apie ką šneki, nes pati 8 mėnesius gyvenau Šiaurės Airijoje. ;) O Liuksemburge irgi labai prisikankinom, kol suradom padoraus skonio kefyrą - dabar mūsų mėgstamiausias yra vokiškas "Kalinka". O jei neturim kefyro, tai renkamės raugintus agurkėlius. :)

      Panaikinti
  10. Nuostabus :) pamačiau ir taip bulvių užsinorėjau :D :D :D
    Super :)

    p.s.
    šitą prašom irgi prigriebti į kelionę :D

    AtsakytiPanaikinti