Šis tinklaraštis - tai mano duoklė skrebui. Pagalvojau, kad gal ir nebus šį vietelė visai tuščia, tik su vienu įrašu.
Kaip ir rodo pavadinimas, retkarčiais aš čia šį bei tą įdėsiu, tad jei jūs sometimes užsuksite, tai tikėtina, kad quelquefois ką nors ir rasite. Jei turėsite kokių klausimų, kaip kas nors padaryta, visada labai prašom klausti.



2013-11-05

Stirniukė tarp gėlių

Jau senai seiles varvinau bežiūrinėdama kitų skrebukių daromus albumus ir brandinau mintį pačiai sutverti kokį albumą kitą. Bet... 


Tam reikia prisiruošti techniškai (prisikarpyti (prisipjaustyti) lapų, atmatuoti ir išmušti juose skyles, išsipjauti būsimo viršelio pagrindus, padailinti-pagražinti) bei  kūrybiškai (sugalvoti, kaip ir kuo aprengti viršelius, kaip juos išpuošti, kaip išdailinti vidinius lapus), o taip pat mano asmeniniu atveju nusiteikti ilgaaam procesui bei totaliam bardakui namuose. 


Todėl man visai logiška, kad pažinodama save aš vis atidėliojau albumo darymą. Nes arba pritrūkdavo laiko, arba motyvacijos.


Tačiau šį kartą nutiko taip, kad susiruošus pasveikinti brangią draugę su jos tapsmu mama (savaime aišku, kad sveikinome ir žavią mažylę), buvome paprašyti drabužių ir žaislų nedovanoti. Tai ką tada??? Net jei būtume ir sugalvoję kažką protingo dovanų, bet parduotuvės tai nedirbo per lapkričio šventes. Visi susimokė prieš mane. :)


Niekur nedingsi, teko pasiraitoti rankoves, išsitraukti priemones ir pagaminti albumą. Oi, plušau, patikėkite manimi, nes dar neturiu atidirbtos know how sistemos albumų daryme, tai mokytis teko proceso eigoje. Teorinių žinių turėjau, sudėtingiau su praktinėmis. Pvz., jeigu tiesiog susegu vidinius lapus, tai suklijuotos nuotraukos liesis, tad norėdama to išvengti iškatlebuginau 80 (!) gėlyčių priklijuoti ant lapų ties susegimu iš abiejų pusių; viskas būtų OK, tačiau tuomet man tesutilpo tik penkiolika lapų vietoj planuotų dvidešimties. Tai kaip tokią problemą spręsti? Neklijuoti nieko ar naudoti didesnius susegimo žiedus? Žodžiu... O kur dar nekenčiamas kniedžių mušimas. Brrr... :)


Na, bet rezultatu esu kaip ir patenkinta. Draugė, atrodo, irgi. :) Nors tobulumui, be abejo, ribų nėra. O jei dar laiko dienelę kitą būčiau turėjusi... ;)


Taigi, toks mano pirmasis Emilijai dedikuotas gėlėtas albumas: medžiaginiais paminkštintais viršeliais, be gėlių dar truputėlį puoštas meškiukais, zuikiais bei stirniukais, su  štampų ir trafaretų pagalba išspalvintų 15-a lapų (netilpusius penketą pridėjau atskirai).

 
Gal kokių patarimų, a? Kur jūs, profesionalės?

6 komentarai:

  1. Labai graziai dekoruoti vidiniai lapai...koks cia trafaretas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Agnėja.
      Nuo labai, labai seniai turiu trafaretą su daug gėlyčių iš stamperia.com (konkrečiai šitą - http://www.stamperia.com/eng/ricercaprodotti.php?key=KSD98&imageField=Search)

      Panaikinti
  2. Na ir nuostabus geletas grozis!!as suzaveta!! man net keista matyti pas taves toki miela, geleta darbeli :) kazkaip man tavo darbai iki siol visi buvo subtilus, iskirtiniai ir originaliai isgalvoti\pagaminti :) o cia vau tu gali ir moki kitaip :D manau mazoji gaveja turi labai didziuotis tokia nuostabia dovana :) labai patiko tas lapu spalvotas geletumas :) o va del ziedu, tai kokio skersmens naudojai? nes jei nori daug lapu susegti labai gerai tinka apie 6cm skersmens.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vita, už šitiek pagyrimų :) Rimtai susikuklinau :)

      Žinai, pati viršelio medžiagytė yra labai graži, net kažkuo labai apdėti jos nesinorėjo, bet truputį reikėjo. O viską nulėmė tai, kad naujagimė yra mergytė, o jos mama be galo mėgsta gėles. Tai kaip ir reikėjo kažkaip visa tai sudėti - spalvas, gėles, švelnumą. :)

      Gerai sakai, aš dėjau tokius žiedus, kokius turėjau, reikės namuose pažiūrėti skersmenį. Bet manau, kad jie gerokai mažesni nei 6 cm. Ačiū už patarimą :)

      Panaikinti
  3. niu nerelaliai gražus albumas :)
    vidiniai lapai - labai nuotaikingi, vaikiški, kaip tik to ko reikia mažoms mergaitėms - gėlyčių :) (žinoma ir tos mažos mergaitės kažkada užgauga ir joms nedingsta noras gauti gėles, tik vat vyrai .... kalti)
    patarimai: nesustok :) o visa kita, tik asmeninė patirtis ir ieškojimai (aš ir po šiai dienai nežinau kokiu atstumu geriau išmušti skyles, kad gerai vartytųsi vienoks ar kitoks psl. kiekis, o didelio skersmens žiedai - niu nelabai man dailiai atrodo- todėl tokių ir vengiu). jau tiek prirašiau, kad pati negaliu patikėti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū, kad užsukai ir nepatingėjai pakomentuoti. Ir už gražius žodžius.
      Ir už linksmus: prajuokinai savo įžvalga apie vyrus ir gėles. :)

      O vat apie skylių išmušimo artumą-tolumą net mintis nebuvo atėjusi. Reiks ateityje paeksperimentuoti. Ačiū. :)

      Panaikinti